علائم مهم خرابی باتری خودرو چیست؟

علائم خرابی باتری خودرو

علائم خرابی باتری خودرو را باید کاملا بشناسید تا سریعا با فهمیدن خرابی آن به تعویض آن اقدام کنید.در ادامه به شما این علائم را کامل تر توضیح میدهیم.

 

باتری خودرو چه وظیفه ای دارد؟

باتری ها نقش مهمی در خودرو دارند، چرا که منبع انرژی بسیاری از قطعات خودرو می باشد . در واقع باطری ها محل ذخیره برق مورد نیاز می باشند و نیاز تمام بخش های خودرو به الکتریسته را تامین می کنند. باتری برق و انرژی لازم این قسمت هارا بر عهده دارد:

  • تامین کردن انرژی جهت استارت خوردن ماشین
  • رساندن برق لازم ها به چراغ ها
  • تامین برق سیستم پخش صوتی.
  • تامین انرژی مورد نیاز بخاری ماشین و تامین انرژی برای کولر

علائم خرابی باتری خودرو

موتور استارت می خورد ولی روشن نمی شود

یکی از علائم خرابی باتری خودرو و یا خالی شدن آت روشن نشدن خودرو است ، در واقع ماشین استارت می خورد، سوئیچ هم می چرخد اما موتور روشن نمی شود!! در این حالت البته می توان به دینام یا استارتر خودرو هم شک کرد، ولی خب بر حسب تجربه ما بهترین دلیل برای این وضعیت، تمام شدن باتری خودرو ویا خرابی آن می باشد.

اگر این اتفاق در محلی افتاد که به مکانیکی دسترسی نداشتید می توانید با باتری به باتری کردن ، ماشین را روشن کنید و به نزدیک ترین تعمیر گاه مراجعه کنید.

 چراغ پشت کیلومتر نیز روشن نمی شود

یکی از ساده ترین راه های تشخیص خرابی یا تمام شدن بارتی خودرو این است که که چراغ پشت کیلومتر روشن نمی شودف در واقع باتری خودرو قلب خودرو می باشد و قطعاتی که به برق احتیاج دارند کامل به باتری وصل می باشند در صورت بروز هر گونه مشکل برای این قطعات به طور قطع باید به خرابی باتری شک کنید.

یک روز خوب استارت می خورد اما روز بعد خیر

اگر می بینید خودرو شما یک روز روشن می شود و خوب استارت می خورد ولی یک روز کاملا برعکس است در این حالت نیز بهتر است اول به باتری خودرو شک کنید. البته گزینه دیگری که می توان به آن شک کردن موتور خودرو می باشد، مخصوصا در ماشین های دست دو این اتفاق زیاد می افتد.

تغییر شکل ظاهری باتری

حتما تا به حال باتری های گوشی را دیده اید که تغییر شکل داده و متورم می شوند، باتری خودرو رو نیز از این قاعده جدا نیست، اگر تغییر شکل هایی نظیر برآمدگی یا فرورفتگی در باتری خودرو شدید، می توانید به خرابی آن شک کنید. این اتفاق چرا رخ می دهد؟ علت آن می تواند گرم شدن بیش از حد موتور خودرو باشد.هم چنین وارد شدن ضربه باتری نیز می تواند باعث این تغییر شکل شود. تمام نشانه ‌هایی که به آن ها اشاره شد، به طور مستقیم از خرابی باتری خودرو ناشی می شوند و می  توانند موجب خرابی و کاهش عملکرد باتری ماشین شما شوند.

 استارت زدن درهوای سرد دشوار است

یکی دیگر از نشانه های خرابی باتری مربوط به هوای سر است اگر استارت زدن در هوای سرد برای خودرو دشوار است و به سختی روشن می شود، ایراداتی برای باتری خودرو رخ داده است، زیرا سرعت تخلیه شارژ باتری خودرو در درمای بالا سریع تر یم شود چون، واکنش هایی در آن در حال رخ دادن است. در واقع گرمای زیاد میزان تخلیه مایع درون باتری شما را افزایش می دهد و زمستان برای باتری شما یک زنگ خطر محسوب می شود.

دمای انجماد در زمستان، سرعت واکنش های شیمیایی موجود در باتری اسید سرب را کاهش می دهد. بدیهی است که یک موتور سرد و روغن سفت تر، نیاز به انرژی بیشتری دارد.

مطالعه بیشتر: اصول اصلی رانندگی در زمستان

 بوی ناخوشایند

یکی از علائم محسوس خرابی باتری خودرو بو می باشد، اما خب چه نوع بویی از خودرو خواهد آمد؟ اگر بهمحض نشستن در خودرو با بویی شبیه تخم مرغ و ناخوشایند و یا چاه آب مواجه شدید. احتمالا باتری شما در خطر تمام شدن است و منشا این بوی بد گوگرد در خودرو، اسید باتری است.در این حالت باتری در حال تولید گاز سولفید هیدروژن است. در این موقعیت سریعا باتری خود را به یک تعمیر کار نشان دهید.

علائم خرابی باتری خودرو چیست

مشکلات خودرو که با خرابی باتری اشتباه گرفته می‌شود!

  • اتصال کوتاه سلول به دلیل خرابی عایق بین صفحات مثبت و منفی
  • اتصال کوتاه به دلیل مواد ورقه‌ای ریخته شده در زیر صفحات
  • کم شدن یا بی‌بار شدن گوگرد پس از مدت طولانی استفاده‌نکردن
  • خوردگی یا آسیب پایانه‌های مثبت و منفی
  • خرابی اتصالات داخلی در اثر خوردگی

باتری ها چقد دوام دارند ؟

  • معمولا باتری ها حداکثر ۲-۳ سال عمر دارند حتی اگر سازندگان بگویند پنج سال یا بیشتر عمر می کنند. دریافت گارانتی را فراموش نکنید.
  •  خوشبینانه باید باتری خودرو هر دو سال و نیم یکبار تعویض شد تا قبل این که مشکلی پیش آید.
  •  موارد موثر در طول عمر باتری استارت، سولونوئید، ترمینال های باتری و کابل های مخصوص آن هستند. لازم است به این موارد نیز دقت کنید.
  •  سن باتری نیز دخیل است حتی اگر هیچ نشانه ای از قدیمی بودن نداشته باشد زیرا می تواند به روش های منفی بر روی وسیله نقلیه اثر بگذارد.

با این کارها عمر باتری خود را کاهش ندهید!!

  • وجود لرزش مدوام ومستمر در خودرو می تواند یکی از عوامل موثر در کاهش طول عمر باتری محسوب می شود . این لرزش می تواند بر اثر جاده های ناهموار یا مهار و کنترل نکردن باتری ماشین توسط بست های مخصوص، موجب می شود تا صفحات باتری آسیب دیده و در نتیجه عمر آن کم شود.
  • یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش عمر باتری، گرمای شدید هوا می باشد. گرمای هوا می تواند سرعت واکنش شیمیایی باتری را افزایش داده و در نتیجه منجر به کاهش عمر باتری شود.
  • نوع رانندگی شما نیز بسیار اهمیت دارد ، مثلا با هر بار توقف خودرو را خاموش کنید، اشتباه است چرا که باتری نمی تواند به صورت کاملا شارژ شود و در نتیجه عمر آن کاهش پیدا میکند.
  • استفاده های مداوم و پی در پی از سیستم های صوتی و  GPS نیز در کم کردن عمر باتری خودرو موثر می باشد. چرا که این استفاده ها منجر به مصرف بالای برق شده و شارژ باتری تخلیه می شود.
  • اگر برای مدتی طولانی از باتری خودرو استفاده نشود، باتری بر اثر عوامل داخلی و خارجی به صورت خود به خود تخلیه شده و عمر آن کم می شود.

آدرس اینستاگرام امداد خودرو فرامزر