هنگام جوش آوردن خودرو چه باید کرد؟

در این مقاله قصد داریم نکاتی که در این مواقع باید رعایت کنیم را به شما عزیزان بازگو کنیم

چرا ماشین جوش می آورد ؟

علت های متعددی برای این افتاق وجود دارد. اما خب در کل می توان گفت اکثرا علت اصلی جوش آوردن ماشین کم بودن آب رادیاتور ماشین است. اگر آب رادیاتور کم شود ماشین به اصطلاح جوش می آورد. به همین دلیل سعی کنید هر روز آب رادیاتور را چک کنید و از پر بودن ان مطمئن شوید. تا با این اتفاق رو به رو نشوید . اما اگر با این صحنه مواجه شدید .

اولین قدم برای کنترل این وضعیت این است که خودرو را متوقف کنیم رانندگی در این شرایط حرکت پیستون در سیلندر را افزایش داده و سبب گرم شدن بیشتر موتور می شود، رانندگی با دنده های سنگین نیز همچنین سبب افزایش دما می شود پس باید این نکته را بدانیم که سرعت کم هم به موتور ماشین فشار می آورد پس خودرو را در محل مناسبی متوقف می کنیم و اقدامات بعدی را انجام می دهیم .

چه کارهایی باید انجام داد تا ماشین جوش نیاورد؟

 

نکات کلیدی هنگام جوش آوردن خودرو

خودرو را خاموش نکنید

اولین و مهم ترین جواب سوال هنگام جوش آوردن خودرو چه باید کرد این است که خودرو را خاموش نکنیم؛رانندگان کم‌تجربه به محض جوش آوردن ماشین، آن را خاموش می‌کنند، اما این کار به دلیل متوقف شدن آب رادیاتور خنک شدن خودرو را به تعویق می اندازد و باعث چسبیدن رینگ به دیواره ی سیلندر می شود که این کار خسارت سنگین مالی را در پی دارد

اکیدا درپوش رادیاتور را باز نکنید

هنگام جوش آوردن خودرو دمای بسیار زیاد موتور آب درون رادیات را به حد انفجار می رساند در این موقعیت باز کردن درپوش خطراتی مانند سوختگی دست و صورت را در پی دارد در این هنگام پارچه ای را روی درپوش رادیاتور می گذاریم و آن را در جهت خلاف عقربه ساعت میچرخانیم معمولاً در این مرحله درپوش به‌طور کامل جدا نمی‌شود ولی فاصله‌ای بین آن و رادیاتور به وجود می‌آید. این فاصله فضای امنی برای خروج آب‌جوش از رادیاتور است، به این معنی که بخار و آب داغ درون رادیاتور با زاویه‌ای مناسب و رو به پایین، بدون اینکه دست و صورتتان را تهدید کند خارج می‌شود.

باید همواره به یاد داشته باشیم که  جبران خسارت مالی بسیار راحت‌تر از خسارت جانی است پس مراقب باشید.

روی موتور آب نریزد

بر خلاف آب ریختن روی رادیاتور،‌ آب ریختن روی موتور صدمات جدی را به بار می آورد چدن استفاده شده در پوسته موتور بسیار حساس و شکننده است. تغییر ناگهانی دما و انبساط و انقباض پوسته، باعث ترک خوردن چدن می شود همچنین اختلاف حرارت بیرون و داخل موتور خطر ترک خوردن را افزایش می‌دهد.

برای متوقف کردن خودرو، به طور ناگهان این کار را انجام ندهید.

وقتی این اتفاق افتاد اصلا کنترل خود را از دست ندهید.خونسردی خود را حفط کنید و سعی کنید به آرامی سرعت ماشین را کم کنید و سپس آن را متوقف کنید کاملا به یک بار به هیچ وجه این کار را انجام ندهید.

بخاری ماشین را روشن کنید.

یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهید روشن کردن بخاری ماشین است این کار باعث می شود تا گرمای موتور گرفته شود. بخاری گرفتن از ماشین نه تنها باعث گرم‌شدن موتور نمی‌شود، بلکه گرمای به وجود آمده توسط پروانه به داخل کابین منتقل می‌شود. این یعنی استفاده از فرصت با راه‌حل مناسب تا هم گرما تا حدی کاسته شود و هم پروانه‌ها با چرخش هوا به جریان انداختن هوا و خنک‌شدن کمک کنند.

اگر کولر ماشین روشن است آن را خاموش کنید.

اگر در تابستان و هوای گرم این اتفاق برای شما افتاد و کولر شما روشن بود حتما اولین کاری که کردید آن را خاموش کنید.

درب کاپوت را باز کنید

اگر میخواهید هوای بیشتری در موتور جریان پیدا کند بهتر است درب کاپوت را باز کنید تا هوا در آن رد و بدل شود .موقع باز کردن درب کاپوت باید مواظب باشید، زیرا در زیر درب ححجم بخار و حرارت زیادی ایجاد شده است که با باز شدن آن، بخارات خارج می‌شود و ممکن است در صورت مراقبت نکردن به صورت یا دست شما آسیب وارد شود.

تماس با امداد خودرو

اگر دیدید که نمی توانید شرایط را به درستی کنترل کنید و به کمک احتیاج دارید بهتر است سریعا با شماره امداد خودرو تماس بگیرید تا در سریع ترین زمان ممکن به شما امداد رسانی کنند

علت جوش آوردن خودرو در فصل سرما

اگر در فصل این اتفاق افتاد این به این دلیل است که سطح آب کم شده است و فن خنک کننده به درستی کار نمی کند.در این حالت آب به شدت داغ شده و فورا جوش می‌آورد حتی در سرد ترین روزهای سال
پس برای جلوگیری از این اتفاق باید حتما فن خنک کننده و پره‌های رادیات شما سالم باشد .

البته این را هم بدانید که بهتر است حتما و حتما مطمئن باشید که رادیات و یا واترپمپ شما سالم بوده و آبی از آن خارج نمی‌شود .

در این مقاله سعی کردیم علت هایی که باعث این اتفاق می افتد به شما بگوییم . هر زمان با مواجه شدن با این صحنه بایدها و نباید هایی وجود دارد که باید ان را رعایت کنید. که در این مقاله جمع بندی کردیم و برایتان آورده ایم.

برای دیدن سایر مطالب سایت به روی لینک کلیک کنید.

برای کسب اطلاعاتی از این قبیل می توانید پیج اینستاگرام مارا هم دنبال کنید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]