کارشناسی خودرو برای تعیین خسارات تصادفات، اطمینان از سلامت خودرو و هنگام معاملات انجام می گیرد. هنگامی که شما خودرویی را خریداری می کنید به منظور اطمینان از از امنیت و سلامت خودرو به فردی نیاز دارید که آن  را از هر لحاظ بررسی کند. این موضوع یکی از اصطلاحاتی است که هنگام تصادفات رانندگی و یا خرید خودرو استفاده می شود. این موضوع یکی از مراحل مهم نقل و انتقال خودرو به حساب می آید.

در این مطلب از مقاله سایت “امداد خودرو ارومیه” قصد داریم با مفهوم و نکات مهم کارشناسی خودرو آشنا شویم:

کارشناسی خودرو چیست؟

کارشناسی خودرو به معنای مشاهده و بررسی دقیق خودرو در ابعاد مختلف فنی، ظاهری، موتوری و… است که با هدف تعیین ارزش واقعی خودرو و قضاوت در خصوص سلامت، ایمنی و کیفیت آن انجام می‌شود. کارشناس به بررسی مواردی مانند رنگ بدنه، قطعات تعویضی، سلامت موتور و جعبه‌دنده، فرمان، ترمز، لنت، کیلومتر واقعی خودرو، سلامت چرخ‌ها، قطعات کامپیوتری و برقی خودرو و… اختصاص دارد.

کارشناسی خودرو در چه مواردی کاربرد دارد؟

از کارشناسی خودرو می توان برای موارد زیر استفاده کرد:

خرید خودرو کارکرده

یک از رایج ترین زمان هایی که از کارشناسی خودرو استفاده می شود، به هنگام خرید خودروی دست دوم است. کارشناس نقص های فنی ایجاد شده را مورد بررسی قرار داده و در تعیین قیمت خودرو نقش دارد.

خرید خودروی صفر

کارشناس خودرو با بازدید فنی از خودروی صفر می تواند ایرادات فنی و ظاهری ماشین های صفر را تشخیص بدهد. خودرو های صفر هنگام تولید و انتقال به محل، ممکن است از لحاظ فنی و ظاهری دچار آسیب دیدگی شوند.

برآورد خسارات رانندگی

یکی دیگر از موارد رایج در بررسی خودرو، زمانی است که تصادفات رانندگی رخ می‌دهد. در چنین مواقعی تخمین و برآورد خسارت وارده به خودرو اهمیت زیادی دارد.

کارشناسی خودرو

در کارشناسی خودرو چه مواردی بررسی می شود؟

بررسی بدنه

یکی از مهم ترین بخش‌هایی که کارشناس خودرو توجه زیادی به آن  دارد، بدنه خودرو است. در این نوع بررسی هرگونه رنگ، خوردگی، زنگ زدگی خودرو مشخص شده و قطعات، شاسی و ستون های خودرو مورد بررسی قرار می گیرند. این کار در تعیین قیمت خودرو و آسیب های بدنه نقش بسیاری دارد.

تشخیص قطعه تعویضی در خودرو

کارشناس خودرو با تخصص خود، کیفیت و نوع رنگ قطعه تعویضی را تشخیص داده و با بررسی بدنه خودرو می تواند در قیمت آن تاثیر بگذارد. البته این کار نیازمند مهارت بالا و تخصص است.

کارشناسی موتور و گیربکس

بررسی موتور و گیربکس نیازمند کسی است که در حوزه مکانیک دانش فنی داشته و با قطعات ماشین آشنا باشد. کارشناس در این بخش، به هرگونه صدا یا لرزش غیرطبیعی توجه ویژه‌ای داشته و مشکلات فنی را برای خریدار اعلام می‌کند. این قسمت از سخت‌ترین بخش‌ها برای بررسی دقیق بخش فنی خودرو است.

موتور قدرت را از طریق کلاج و گیربکس به چرخ‌ها انتقال می‌دهد. اگر این بخش کارکرد درستی نداشته باشد، مصرف سوخت و هزینه‌های جاری خودرو سر به فلک می‎کشد.

خودروهای دنده اتومات نیز سیستم گیربکسی و توربو بسیار پیچیده ه‎ای دارد. حسگرهای هیدرولیکی و مکانیکی گران قیمت آن موجب شده تا کارشناسی دقیق‌تری برای بررسی ماشین لازم باشد.

تست رانندگی خودرو

به منظور بررسی عملکرد کلی خودرو، بررسی جلوبندی، سیستم تعلیق و ترمز، گیربکس و عملکرد صحیح آپشن ها و … تست رانندگی توسط کارشناسان حرفه ای انجام می شود، تا بررسی سلامت خودرو به طور کامل انجام گیرد.

تست رانندگی

با تست رانندگی می‌توان میزان سلامت نسبی ماشین را تشخیص داد. کارشناس در این قسمت تمامی مواردی را نیز بررسی می‌کند که شامل موارد زیر است:

  1. سیستم تعلیق
  2. سیستم هیدرولیک فرمان
  3. عملکرد ترمزها
  4. سیستم گیربکس در حالت دستی و اتومات
  5. میزان بودن فرمان‌ها و….
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]